неделя, 14 август 2016 г.

Седмичен price action анализ

                                     
   
                                            Валутна двойка NZD/CAD



    Първо ще разгледаме графиката в по-обширен вид, за да видим, че е време за спад на новозелантския долар. Цената е достигнала дългосрочна съпротива и за четвърти път се връща и започва спад и има да извърви доста пипове за надолу. 





   Погледнато от близо се забелязва и мечи пин бар на ключово ниво с дълга опашка, буквално със сила да избута цената чак до, 0.910 ( дългосрочна търговия ). А стопа е на обичайното си място ( малко над опашката на пин бара), където риска от обиране на стопове, поне малко намаля, тъй като цената доста се отдалечи от зоната на съпротива.




Валутна двойка EUR/AUD

   При тази валутна двойка ситуацията е в обратния си вид. Имаме достигане на дългосрочна подкрепа, от където цената се отблъсква, което е знак за изтощаване на силата на мечките и подсилване на биковете.




    Възможен е тест на нивото, където се образува фейки сигнал ( може да прочетете за сигнала от страницата " стратегия"). Цената прави фалшив пробив на подкрепата и тръгва рязко на горе и затваря над подкрепата. Очаквам поскъпване поне до близката съпротива 1.480, макар че тренда е низходящ, биковете са в по-силна ситуация, тъй като цената се върна от подкрепата с прайс екшън сигнал- "Фейки".



Валутна двойка AUD/USD

    Дългосрочният тренд е strong sell, също така се забелязва достигане и връщане от ниво на диагонална съпротива ( втора точка- на по- ниско ниво).



   Нека да "хвърлим" един поглед и от близо на графиката. Виждате, че имаме пин барове, където дават сигнал за продажби, макар че има краткосрочна възходяща тенденция. Пин бара е сетъп, който поцказва и за продължение на тренд и за обръщане на тренд, така че сигнала е валиден. Реалистичното ми очакване е цена от 0.7450.







Успех колеги!!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...