неделя, 31 юли 2016 г.

Седмичен Price action анализ




    Миналата седмица беше доста доходоносна.Освен USD/CAD, всички сделки са ми на печалби. 


          Основна валутна двойка EUR/USD

         Наблюдава се рязко поскъпване на еврото спрямо долара от сряда миналата седмица. Но малко по-дългосрочно погледнато, можем да кажем, че все още не е късно за къси поръчки, тъй като имаме достигната трета точка по тренда и зони от където най-вероятно ще се подсилят мечките. 



Валутна двойка AUD/USD 

      Ето тук имаме трета точка по тренда, последващ от бичи пин бар ( с малко дълго носле, но върши работа) и перфектно движение на горе. Цената проби и затвори над съпротивата и вече и се явява подкрепа. Сега очаквам да си продължи на горе, но може и да тества първо пробитото ниво и да достигне до 0.7660, където е близката съпротива .


Валутна двойка USD/CAD

     Достигна тренд линията, от където би трябвало да се оттласне и продължи нагоре по тренд канала. Както се вижда и на скрийншота, цената стриктно спазва тренд канала и следва възходящо движение. С малък стоп можем да реализираме добър профит от сетъпа за покупки. Цената е достигнала подкрепа и тренд линия и сигнала е доста надежден. 


Валутна двойка CAD/CHF

    Имаме зонова търговия при тази валутна двойка. Виждаме как от 22 април насам цената се движи в диапазон между 0.74 и 0.76 и няма точен краткосрочен тренд. А иначе предишното движение е възходящо и дългосрочният тренд е възходящ. Също така имаме прайс екшън сигнал- пин бар на ключово ниво на подкрепа. Макар, че не ми вдъхновява много доверие с малък риск може да се реализират едни 200 пипа ( R:R = 1:3 ). 



Валутна двойка AUD/JPY

         На Н4 графика имаме следване на низходящ тренд канал и пробив на подкрепа. Сега следва леко покачване за тест и продължение по канала. На по-големият таймфрейм трендът е стонг низходящ и виждам потенциал за още спад. 


Желая ви успешна седмица колеги! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...