събота, 27 август 2016 г.

Седмичен price action анализ



      Анализа ми от миналата седмица даде следните резултати: aud/usd + 65 pips, usd/jpy + 80 pips, usd/cad + 145 pips. Общо:290 pips


                                       Валутната двойка AUD/USD (W1)



     Ще разгледаме валутната двойка в дългосрочен план. Виждаме, че трендът е силно низходящ и цената е формирала пин барове и то на ключово ниво. Цената прави фалшиви пробиви на съпротивата и образувайки двоен пин бар се засилва на юг и затваря под пробитото ниво, която вече се явява съпротива, а не подкрепа. Въпреки, че два месеца сме наблюдавали възходящо движение и силни нива на търсене и активни купувачи, изглежда че предстои един хубав спад и е добра възможност за къси поръчки. Също допълнение към прекрасният прайс екшън сигнал е и третата точка по тренда и то на перфектно ниво с дългосрочна спирка подкрепата. Задължително ще продавам активно и ще се възползвам от рядко срещаният ясен сигнал. 

 

Валутната двойка EUR/AUD ( D1)

     Както знаете, аз съм на покупки още от дъното, благодарение на прайс екшън сигнала и сега забелязвам още една възможност за дълги поръчки. Имаме фейки сигнал, който е надежден и специфичен сигнал от стратегията. Сигнала се е образувал на ключово ниво и краткосрочният тренд е възходящ. Идеята е продължение на краткосрочният тренд и покупки с нисък риск.  



Валутната двойка NZD/USD ( W1)


     Наблюдаваме достигната зона на съпротива и оформен мечи пин бар, който е сигнал за продажби и отслабване на "новозеландеца". Също така имаме и втори допир на тренд линия. Независимо от агресивните купувачи и нива на търсене, вече можем да заемем къса позиция, защото аз вярвам в  силата на прайс екшъна и в това което виждам в нея. Тъй като има моменти, които биха затруднили спада, толкова рязко е по-реалистично да очакваме нива от 0.68, а за по-дълбоки продажби е необходим силен фундаментален фактор. 




Валутната двойка AUD/CAD ( D1) 

      Наблюдава се един силен възходящ тренд канал, пробив на тренд канал към посока юг, тест на пробитото ниво и съпротива и образуване на троен пин бар. Всички тези индикации са знак за класическо движение на цената и в случая поцказват действия за продажби. Голяма вероятност ще започне движение на долу и ще обърне тренда. Също така и ако поставим и нивата на фибоначи ще получим потвърждение за къси поръчки.

      



Желая Ви успешна търговска седмица колеги !!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...