събота, 20 август 2016 г.

Седмичен price action анализ



      Анализа ми от миналата седмица даде следните резултати : NZD/CAD - тръгна на 70 пипа печалба и се върна на нулата и позицията е все още активна; EUR/AUD- перфектно реализиран профит от 425 пипа в резултат на фейки сигнал на ниво на динамична подкрепа; AUD/USD- реализирани 70 пипа; EUR/USD- загуба от 75 пипа ( купувачите надделяха). Краен резултат 420 пипа за една седмица! 


                                          Валутната двойка AUD/USD


      Наблюдаваме възходящ тренд канал, който все още се запазва без пробив на долу, но достигнатата съпротива все още не е преодоляна. Това означава, че биковете показват слабост. Наблюдават се и други фигури като h&s, и т.н. в историята между тази зона на съпротива, което означава, че трябва да се случи най-вероятно фундаментален фактор, за да пробие нивата на съпротива и да продължи безпроблемно по възходящият канал. Сега бихме пробвали покупки, до съпротивата, тъй като цената се спря на тренд канала, даже и тръгна на горе и се намира на ключово ниво. А при хубав пробив на тренд линията на долу , знаете какво правим! всеки тренд си има начало и край, тъй като в момента наблюдаваме 4-та точка по възходящият тренд канал, надеждността след всеки рекушет пада, което е знак за отслабване на биковете и в случай, че заемем дълга позиция стопа ни ще е на 0.74, което никак не е малко. Ако прецените, че си струва риска спрямо възвръщаемостта, действайте! 





       Валутна двойка USD/JPY 

   При тази валутна двойка наблюдаваме низходящ тренд и цената е затворила под подкрепата, което е знак за къси поръчки. Трендът е низходящ, имаме пробита зона на долу, но възниква и въпроса: Дали ще се тестват 100.80 или пък 102.32? Ще видим другата седмица заедно.



Валутна двойка USD/CAD

   Като погледнем далеч в историята на движенията на цената, виждаме силен низходящ тренд, след което бавно възстановяване, преодолявайки зони и спазвайки тренд линията. Но цента проби тренд линията, след което и  близката подкрепата, а сега се спря на следваща "спирка", където образува и бичи поглъщащ бар. Този бар е сигнал, който показва  увеличаване силата на биковете. Интересният момент е, че поглъщащият бар се заклещи между зони, където близката подкрепа, след пробива се превърна в съпротива. Като поставим фибоначи нивата, бихме казали, че цената ще тества пробитото ниво на тренд линията и с помощта на поглъщащият бар и подкрепата, където обичайно мечките си почиват малко. С една дума, бихме пробвали една дълга с малък стоп, макар че точното затваряне на цента на съпротивата ме притеснява. Нека да видим заедно колеги! 



Желая ви успешна седмица !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...