събота, 16 януари 2016 г.

Price action анализ

        Здравейте приятели, ще направя кратки анализи на две валутни двойки, в които смятам, че има потенциал за развитие в наша посока. Миналата седмица ми беше силна, а по-минала ми беше по-силна. Като цяло новата година ми поднесе успехи в търговията. Не всички валутни двойки са в точен и ясен тренд, които следя и следователно прайс екшън сигналите няма да бъдат силно надеждни. Миналата седмица имаше много добри прайс екшън сигнали, които сработиха и за два-три дена успях да си извлека моето. За тази седмица остава да следим за корекции и с появата на прайс екшън сигнал вход по главния тренд. Нека да започнем с анализите, в които виждам потенциал.


         Валутната двойка NZD/CHF оформи бичи пин бар в ключово ниво на подкрепа (явява се като фалшив пробив на долу и възстановяване). Дългосрочният тренд е възходящ и най-вероятно цената ще продължи по дългосрочният възходящ тренд и възстановяване след корекция по тренда.Първа близка цел е 0.67 (близка съпротива) и втора цел 0.68 (втора съпротива). Също така и при NZD/USD имаме бичи пин бар, но тренда е по-силно надолу и за това реших да го пропусна, но който желае си поема риска и открива дълга поръчка.
  
   
        



         Валутната двойка GBP/NZD затвори под съпротивата и образува поглъщащ бар (bearish englufing), а предния бар е пин бар с по-къса опашка и в случай на търговия е  с ударен стоп ако не се съобрази условието: "стопа се поставя няколко пипа под или над опашката на пин бара и трябва да се съобразим  със спреда". Тренда е силно низходящ и мисля, че има потенциала да достигне до 2.14, което ниво се явява подкрепа.



Приятен уикенд и успех в търговията !!!









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...