събота, 9 януари 2016 г.

Седмичен Price action анализ

         Здравейте уважаеми колеги, Честита Нова Година!!! Желая Ви много здраве, щастие, успехи и положителни финансови отчети. Изминалата седмица беше доста интересна и пълна с фундамент. Стартирах доста добре търговската седмица и съм доволен от профита. Ще направя един кратък анализ на идващата седмица, тъй като се забелязват интересни, но не съвършени прайс екшън сигнали.


                      Нека започнем с основната валутна двойка EUR/USD
       
         През изминалата седмица Norn Farm Payrols надхвърли доста като резултат очакваната сума от анализаторите и бяхме свидетели пак на силата на долара, след което възстанови образувайки бичи пин бар. Но нека този бичи пин бар да не ви подведе, защото не е много обнадеждаваща ситуацията. Истина е, че цената затвори на по-високи нива сравнение с предната седмица и се сформира бичи пин бар, което показва възходящо движение, но нито нивото в което се появи пин бара е много добър, нито пък пин бара изпъква самостоятелно в уникален възходящ тренд. Може да сме свидетели за бичо движение, но до най-близката съпротивата 1.10, а другата спирка е 1.11, а при пробив може и да се търгува на висини. Ще наблюдавам валутната двойка и е възможно да си затворя очите за недостатъците на ситуацията с пин бара, съобразявайки се с риска с покупки на малко евра спрямо долар.





Валутната двойка EUR/AUD

             Наблюдава се бичи пин бар и при тази валутна двойка, която е по достоверна. Появила се е на нивото на подкрепа 50% на пин бара, краткосрочният тренд е възходящ и е очевидно, че може да има потенциал да достигне до нива като 1.61 (съпротива). Входа може да е от ниво 1.55 за минимизиране на риска или пък може да се изчака като потвърждение на сигнала цената да преодолее нивото от 1.56. Ще наблюдавам и тази валутна двойка.





Валутната двойка USD/JPY 

        Имаме пин бар и при долар/йена, който поцказва за продължение на низходящото движение. Цената затвори под съпротивата и образува мечи пин пар, а тренда е низходящ. Най-вероятно ще продължи надолу, към 116 и по надолу 115, но предполагам, че ще има леко възстановяване до 118 и след което спад.






И последно ще разгледам една крос двойка CAD/CHF

При канадец/швейцарец положението е идентично с долар/йена. Имаме низходящ тренд и мечи пин бар, само че тук пин бара е на 50% на подкрепата и цената затваря под подкрепата, което гласи низходящо движение. Възможно е леко корективно движение към средата на пин бара, да се заеме къса позиция и да се прибере профит до 0.69, което може да засили играчите на търсене и да повиши цената пак. 




Това беше от мен колеги, успешна седмица ви желая!






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...