неделя, 21 юни 2015 г.

Седмични price action анализи





                    Price action анализ на валутната двойка AUD/USD

          Въпреки низходящият тренд наблюдавах тази валутна двойка с идея за дълги позиции. Образуваха се пин барове , които не можеха да пробият нивото от 0.7770, но миналата седмица това се случи пак с бичи пин бар. Пин бара е реверсивен модел и е сигнал за  често обръщане или продължаване тренда. Поради тази причина аз открих дълга поръчка на този пин бар на дневна графика. Цената достигна близката съпротива и сега ще наблюдаваме при пробив на 0.7851 е възможно цената да достигне до 0.8029 и да тръгне за възстановяване на тренда. При поява на прайс екшън сигнал няма да пропусна възможността.   





Price action анализ на валутната двойка USD/CAD 

             Реагирах на бичия пин бар от миналата седмица с R:R=1:1, целта беше цената да достигне съпротивата., но затворих сделката/сделките си , тъй като другата седмица и доколкото разбрах и през уикенда  има новини и пазара може да отвори с гап. Предположенията ми са след достигането на съпротивата цената да се върне и да продължи низходящият тренд, за който тренд ни поцказват двете плъзкащи се средни , които се пресичат от горе  надолу. Рано или късно цената ще тества подкрепата 1.1935.




Price action анализ на валутната двойка USD/JPY

           Както се забелязва макар и късно съм реагирал на мечия пин бар образувал се в корекция на възходящ тренд на дневна графика. Бях открил къса поръчка , защото пин бара си беше много красив, също така се отблъскваше от ниво , което гласи : "тест и надолу". Риск- възвръщаемостта ми не беше задоволителна и затова бях влезнал с малък обем , а целта беше 122, но по същата причина която споменах и по-горе затворих сделката на добра печалба и ще потърся други възможности. Но в крайна сметка е налице възходящ тренд , случващото се в момента е корекция или след достигане на подкрепата или по-рано цената ще се върне до 124-125.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...