събота, 14 март 2015 г.

   
                 
                                                                                                                                                                                                   Price action анализ на валутната двойка USD/JPY
     
      От декември месец насам цената се движи между 116.00 и 120.70 и най-накрая миналата седмица проби и затвори над това ниво с формиран контратренд пин бар с опашка докосваща бавната ми ЕМА , след което се явява като нова зона на подкрепа . Цената проби дадено ниво , върна се да тества пак пробитото ниво след което сформира бичи пин бар явяващ се контратренд.Трендът ни е възходящ и всички показатели поцказват за увеличение на цената до 123.23(установяваме го отваряйки месечна графика ) . По принцип е по-правилно да се отвори поръчка по средата на опашката на пин бара , но по консервативен подход е над главичката на пин бара с buy stop поръчка , целта е донякъде потвърждение на buy сигнала .    
  
                               Price action анализ на валутната двойка EUR/GBP               
     
    
       При тази валутна двойка наблюдаваме продължаващ низходящ тренд от доста време . Както съм отбелязал с кръгчета цената се води по бавната ми ЕМА и продължава надолу . В случая цената е спазила това правило за низходщия тренд с това почти формирал се мечи пин бар . Преди това имаме поява на поглъщащ бар , който за някои price action трейдъри е доста надежден сигнал за бичи настроения , но аз не съм научен да търгувам при такова формирование , особенно на низходящ тренд да влизам buy (носи голям риск ) . Винаги ще го повторя , че „трендът ни е приятел „ и ще кажа ,че цената ако ще да се покачи малко до бързата ми ЕМА , трендът ще си продължи надолу и за това съм отразил , че е зона за продажби . 
                      
                          Price action анализ на валутната двойка GBP/USD

      При тази валутна двойка наблюдаваме низходящ тренд и продължение на
 този тренд чрез прайс екшън сигнал , именно мечи пин бар. Доста се понижи цената , но е вероятно тази седмица да направи лека корекцийка , до съпротивата , която се пада по средата на опашката на пин бара . След корекцията няма да се колебаем  да преминем към продажби при формиран прайс екшън сигнал .
                                                                                            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...