неделя, 22 март 2015 г.


                                           Price action анализ на валутната двойка USD/CAD


        
     Валутната двойка беше пробила съпротивата преди 2 седмици , а преди това доста време беше в консолидация . Миналата седмица цената пак достигна до предишната съпротива , която в момента се явява като подкрепа (на дневна графика се вижда ) . Ако пробие това ниво от 1.25442 ще навлезе пак в зоната на консолидация и най - вероятно  ще падне до подкрепата 1.24086 . 

                                          Price action анализ на GOLD
        



      Общо взето не обичам да търгувам със злато , макар и анализите ми и предположенията ми съвпадат с крайния резултат.
 През изминалата седмица цената на златото се повиши чак до съпротивата . На H4 графика имаме пин бар и все още тренда е надоли , за това е възможно цената да слезе до 1165.79 , а ако пробие това ниво и до 1145.52 . Но ще наблюдаваме как ще се развият нещата .  


                                       Price action анализ на валутната двойка EUR/AUD


             
         Виждам възможности за продажби при тази валутна двойка на по-дългосрочен аспект (weekly chart ) . Както се вижда на илюстрацията се забелязват уникални възможности за позиции : имало е възможност за отиграване на Head&Shoulders , и мечи пин бар (hammer formation ) пробиваща подкрепата и т.н.Но сега се забелязва още една възможност за продажби . Имаме пробив на подкрепа и два бара под нея затворени , единия даже е оформящ се  мечи пин бар с който пин бар се образува оттласкване на цената от тази подкрепа , превръщайки се в съпротива . Това е ясен сигнал за продължение на низходящия тренд , поне до 1.3194 до предишната подкрепа . Тъй като е на седмича графика се изисква търпение и накрая хубаво възнаграждение . Възможно е да продължи на долу ако пробие и следващото ниво което е отразено на графиката с “take profit 2 “ , което е по-малко вероятно , но ни удовлетворява и “take profit “1 . Ще наблюдаваме как ще се развият нещата , желя ви успех .                                      

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...