събота, 27 февруари 2016 г.

Price action анализ



                                                Седмична графика NZD/USD 


     Имаме наличие на мечи пин бар на седмична графика, което ме подвежда до мисълта за възможен спад до 0.63. Като оръжие бихме използвали тренд линията, която дава сигнал за продажби на 3- та точка по тренда (зона на съпротива). Цената е достигнала тази зона и връщайки се от там е образувала мечи пин бар, което може да бутне цената още на долу до 0.63. 





Дневна графика NZD/CAD 

     Наблюдаваме един силен спад и пробив на тренд линия на възходящия тренд. Това е индикация за обръщане на тренда към низходящ. Възможен сценарий е тест на 0.90 след което продължение по посока на пробива. До къде може да достигне цената след теста ли? Най вероятно до гепа, който се е образувал към края на май месец. Най- често пазара тества нивото на гепа, има и специална стратегия за трейдинг на геп. Най разумно е да бъдем търпеливи и да изчакаме тест след пробива и пазара да следва тренд линията, поставена за последващото низходящо движение. 





H4 графика CHF/JPY 


     Свидетели сме на пробив на тренд линия и очакванията ми са обръщане на тренда, защото подкрепата се доказва и на по-голямата картина. Успях да сключа две сделки с малък риск ( плитък стоп)  и голям обем и затворих сделките преди да затвори пазара. Сега ще наблюдавам пробив на това достигнато ниво, защото на дневна графика имам наличие на пин бар, отблъскваща се от динамична подкрепа. 




Дневна графика USD/JPY 


          На лице е силен низходящ тренд, но цената направи мощно възстановяване след подкрепата, последващо от пин бар. Да не забравим, че пин бара, не е само трендпродължаваща формация, но и трендобръщаща. Поради силния низходящ тренд, аз се въздържах да сключа дълга поръчка, но мисля, че пин бара има потенциал да избута цената до месечната съпротива. След което наблюдаваме за пробив и прайс екшън сигнал за надолу или за нагоре.




Това е от мен колеги, успех ви желая. За контакти на страницата: "контакти" .



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...