неделя, 7 февруари 2016 г.

Седмичен Price action анализ

   


                                              Валутна двойка USD/CAD
     
        
          Канадеца от доста време поддържа възходящия си тренд, но от миналия месец започна едно движение надолу и повечето трейдъри се питат: корекция ли е това ? валутната двойка е в корелация с петрола, време ли е петрола да тръгне нагоре?. И по тази причина избягват да търгуват тази валутна двойка. Но миналата седмица се оформи прайс екшън сигнал- бичи пин бар, което гласи следното: това низходящо движение е корекция и ще настъпи възстановяване на дългосрочния тренд и е време за покупки. Пин бара не се оформи на перфектното място, даже позицията ми беше рискова покрай новините Non farm payrols, но успях да се закача и да прибера малко профит след пин бара. Затворил съм си всички позиции и ще следя двойката и ако има тест на пробитото ниво и оформи прайс екшън сигнал няма да се колебая да открия дълга поръчка. Разбира се всичко е възможно да стане, но докато не пробие 100 периодната плъзгаща се средна не мисля, че ще има продължение на низходяото движение. 


      



Валутната двойка NZD/USD

        Анализа ми от миналата седмица се обезсмисли след възходящото движение, но в момента имаме допир на трета точка по тренда, който съвпада и с месечния тренд и седмичния тренд. Също така имаме поглъщащ бар, който показва силата на мечките и вероятността за спад става по- силен. Възможен сценарий е спад до  цена 0.6360, след което корекция на горе, защото имаме зона на търсене ( по-високи дъна ), а ако пробие това ниво, следващото е 0.6260 за възстановяване на горе, там е нивото на подкрепа.




Валутната двойка AUD/NZD

             След перфектния спад последващ от двойното дожи на ключово ниво, може да очакваме още малко спад до цена 1.06, което е ниво на подкрепа. Предположенията ми са, че цената ще се върне от зоната на подкрепа, защото гледайки още назад в историята се забелязва доста здрава подкрепа, която при пробив ще отнесе цената до под 1.00. Възможен сценарий е покупки от ниво на подкрепа от 1.060 при прайс екшън сигнал и да очакваме лимит до 1.02 и да изтъргуваме консолидацията 1.06- 1.09. В повечето случаи зоновата търговия е по-рискована, от трендовата търговия, но пазара е такъв от лятото насам и ние трябва да се съобразим с пазара и пазарните тенденции. В противен случай ще сме от губещата страна, след като се промени пазара и ние си усъвършенстваме начина на търговия. 






      Аз продължавам да тествам, прилагам, променям, усъвършенствам  прайс екшън стратегията и гледам да заема по-сигурни позиции, използвайки повече индикации за по-успешен трейдинг. Само един пин бар, вече ни е недостатъчен, за да разгадаем пазарното поведение. Трябва да се съчетят: месечни, седмични, дневни трендове, нива на подкрепа и съпротива, класически технически анализ и т.н. Вече използвам по-усъвършенстван модел на стратегията, не използвам само японски свещи. Успех в трейдинга, останете със здраве. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...