събота, 16 май 2015 г.

Price action анализи

                          Price action анализ на валутната двойка EUR/USD 


     
        При основната валутна двойка наблюдаваме бичи пин бар , който гласи , че най-вероятно цената ще продължи краткосрочното си възходящо движение(поне до близката съпротива).А ако пробие съпротивата , ще наблюдаваме валутната двойка да се търгува на 1.16, 1.17 и месечната съпротива се явява нивото 1.20 , след което предполагам ще продължи дългосрочния тренд. Но за сега съм настроен за дълги позиции.
  

           


Price action анализ на валутната двойка USD/JPY 

          При тази валутна двойка все още продължава консолидация между нивата 120 и 118. Имаме наличие на пин бар , но не на подходящо място, а между консолидацията без голяма надеждност , но най-вероятно цената ще достигне подкрепата от 118 , и ако видим пробив след което прайс екшън сигнал ще е добра възможност за къси позиции, поне до 116. Ще наблюдавам тази двойка.




Price action анализ на валутната двойка USD/CHF 

  При валутната дойка също се забелязва прайс екшън сигнал- пин бар. Което е сигнал за по евтин долар и по-скъп швейцарски франк. Пин бара е там където трябва да е именно на нивото на подкрепа.Наблюдаваме и по ниски нива на максимуми и по-ниски нива на минимуми, което е знак за постепенното понижене на цената. Ако съобразим риска R1 ще ни е приблизително на цена 0.902 , а втори таргет , който ме задоволява напълно е 0.886. Ще наблюдаваме резултат от прайс екщън сигнала.




Price action анализ на валутната двойка EUR/NZD 


Миналата седмица , преди отварянето на пазара си поставих Buy limit на средата на пин бара , но без да се активира поръчката ми цената продължи възходящото си движение. Краткосрочния тренд е възходящ , също така има и наличие на пин бар. Вече е късно да се влиза buy в съответствие с риска, за това ще наблюдавам само.




Price action анализ на валутната двойка NZD/JPY


           Миналата седмица бях направил анализ и поставил sell limit пак по средата на пин бара. При този несигурен пазар избирам консервативни входове. Но също не се активира , и сега за тази седмица има възможност , но се чудя дали да го отиграя този сигнал, защото сякаш е възможно да се променят пазарните нагласи , поглеждайки сентимента на идващата седмица. Но пък пин бара толкова ми харесва , като по учебника на моят "Учител" Николай Колев. Ще преценя и ще реагирам според ситуацията. 



Price action сделка  NZD/USD от миналата седмица 


           Бях открил къса позиция на база мечия пин бар образувал се на краткосрочния низходящ тренд. Незнам защо , но до голяма степен бях убеден , че цената ще достигне близката подкрепа , което ми се явяваше R:R=1:1 и ще се върне на горе. И така и стана : след новините за САЩ цената се върна. Прибрах си печалбата и излязох от пазара. И незнам какво може да се очаква за другата седмица. Възможно е възходящо движение и край на низходящото , което ще се явява край на дълбока корекция. Неутрален съм за сега, ще наблюдаваме какво ще се случи другата седмица. 









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...