неделя, 10 май 2015 г.

                               Price action анализ на валутната двойка CAD/CHF


               При този крос двойка се забелязва прайс екшън сигнал-пин бар. Поради "несигурният" пазар породен от фундаментални фактори и спекулации наблюдавах как прайс екшън сигналите се развиват добре. И това е един от тези сигнали. Както виждате имаме фалшив пробив на подкрепата , след което връщайки се обратно цената образува бичи пин бар (като по учебник), показва края на корекцията и продължение на дългосрочния тренд. Също така е редно да отбележа , че при такива случаи цената рядко слиза до 50% на пин бара и за това входа е малко агресивен за консервативните трейдъри , но е уникален за екшън трейдъри. Но като цяло входа ни не е над главичката на пин бара , просто не е точно по средата, което не е грешно да се влиза. Идеята за вход на 50% е минимизиране на риска и на H4 се забелязва тестване на ниво и продължение на движението. По е логично входа ни да е след тестването на това ниво , също така риска ни да е по-малък. Съпоставим е и с R:R - първия таргет е достигнат и вероятно цената ще продължи до 4R.
               
                      

Price action анализ на основната валутна двойка EUR/USD 


                  Валутната двойка от 14.04.2015 насам прави дълбока корекция , според някои анализатори товa не е само корекция , а обръщане на тренда , но ще наблюдаваме. Няма смисъл да ви подсещам за икономическите данни за САЩ. Както виждате съпротивите и подкрепите са ясни. Цената се покачи до съпротива , след което рекушира и започна движение надолу и вероятно ще слезе до зоната на подкрепата. И от там нататък ще наблюдаваме. От една страна валутната двойка вече се търгува на по-високи цени и затваря над 1.10 , но от друга страна професионалните анализатори коментират в BLOOMBERG и CNBC  , че силният долар ще продължи , но преди това при тази валута ще наблюдаваме максимум цени като 1.20 , което не е достатъчно за обръщане на тренда. 



Price action анализ на валутата двойка GBP/USD


        По наблюденията ми цената достигна до съпротивата, което едвали да пробие. Ако пробие следващото ниво е 1.58 и на горе. Но най-вероятно по обичайно повтарящият се начин в техническия анализ- важните зони на съпротива и подкрепа вероятно ще слезе до близката подкрепа и след това ще видим как ще се развият нещата. Както се вижда по стрелките които съм отбелязал, че цената достигне ли съпротивата се отблъсква в посока надолу , и докосне ли подкрепа се отблъсква в посока нагоре. Както се вика в случая имаме double top ;).


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...