неделя, 15 май 2016 г.

Седмичен Price action анализ



                                          Валутна двойка CHF/JPY


     Цената затвори под съпротивата и го потвърди с 3-4 бара и образува bearish englufing bar, което е сигнал за продажби. Също така тренда е низходящ и наблюдаваме,че цената спазва 20 ЕМА и 50 ЕМА и в момента се е спряла на 20ЕМА, която се явява зона на съпротива и вероятно цената ще продължи да пада до 110.10. Осъществяваме търговия по тренда, използваме пълзящи се средни за ориентация и важните зони на съпротива и подкрепа, също и японските свещи потвърждават сигнала за селл. От гледна точка на sup-dem имаме по низки върхове и по-ниски дъна и продавачите надделят.


  


Валутна двойка GBP/CAD


    Идентична е ситуацията и тук, но имаме силно възстановяване от зоната  на подкрепа и затваряне на цената под съпротивата. Цената прави опити да пробие зоната на съпротива, но не успява, но също така и биковете не се отказват и тествайки тренд линията продължават да бутат цената на горе и си задаваме следния въпрос: Корекция ли е това?. При положение, че цената пробие тренд линията бихме заели позиции за продажби, тъй като и тренда е в наша посока, но ако пробие на горе и мине над 50 %  фибо, ще се окаже обръщане на тренда, а не корекция.




Валутна двойка GBP/JPY


    Наблюдава се низходящ тренд и спазване на пълзящите се средни по тренда. Цената образува по ниски върхове и по-високи дъна, някои колеги биха го нарекли триъгълник, но аз не търгувам триъгълници и флагове и нямам опит при тяхното отиграване. При пробив на долу бихме се включили по тренда за продажби, тъй като в момента цената тества една не много силна подкрепа не трябва да бързаме да откриваме къси поръчки.





Валутна двойка USD/JPY


     Имаме индикации за продължение на низходящият тренд. Цената затваря под съпротивата и първа цел е 107.60, ако го преодолее би стигнала до 106.36. Наблюдава се спазването на пълзящите се средни по тренда и преминаване на цената от зона към друга зона ( спад пласт по паст), което показва силата на мечките и вероятността това да продължи е по-голяма.




Желая ви успех!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...