събота, 12 март 2016 г.

Price action анализ



         През изминалата седмица се случиха интересни неща, от които някои трейдъри загубиха пари, а някои реализираха печалби. Особено новините свързани с "Решение на Европейската централна банка относно лихвените нива" повлияха доста агресивно особено на EUR/USD. Стоповете бяха ударени и на купувачите и на продавачите. Някои колеги го нарекоха възможност за печалби, който ни дава движение и волативност и сключиха сделки по подходящото време, а някои избързаха с входовете и пазара ги изхвърли. 


                                                Анализ на EUR/USD на D1 графика 

            След бързия спад до 1.08, валутната двойка възстанови многократно губещите си позиции достигайки до 1.12 и оформи прайс екшън сигнал, от който ние прайс екшън трейдърите бихме се възползвали. Пин бара се намира на ключово ниво е цената е затворила над 50% фибоначи, макар,че не съм го илюстрирал на графиката. Това също е индикация за възможния сценарий за поскъпване. Най-вероятно средата на пин бара ще бъде тестван и да продължи да поскъпне след това силно движение на горе.




Валутната двойка CHF/JPY

                 На са индикации за продължение на спада на  тази валутна двойка. Имаме наличие на низходящ тренд, също така трета точка по тренда (докосване на тренд линия, рекушет). Както виждате в историята цената си спазва и тренд линиите и нивата, по които тества и продължава движението на долу. Очаквана цена е спад  112.80, където е подкрепата. 




Валутната двойка GBP/CHF 

                Наблюдаваме един хубав низходящ тренд и канал, който цената спазва и по стратегията за "чистата графика" ние бихме се възползвали след всяко докосване на тренд линията да продаваме, защото тренда е надолу. Използваме всяка корекция на горе като възможност за продажби. Обратната ситуация да има пробив на тренд линията и да започне обръщане на тренда се случва по-рядко и докато не се случи, ние се възползваме от хубавия низходящ тренд. Имаме трета точка по тренда и потвърждаващ сигнал "мечи пин бар". Както може да видите, аз съм откривал сделки миналата седмица. Успях от тези 260 пипа направени на юг, да извлеча мои 300 пипа с три сделки за надолу. Се вече сигнала е по-сигурен, защото след рекушета на тренд линията имаме чисто 3 свеща затворили и последната свещ е затворила на ключово ниво. Очаквам спад до 1.3680 с плитък стоп. 




ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ ПРИЯТЕЛИ !!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...