събота, 18 април 2015 г.

                           Price action анализ на валутната двойка GBP/USD


    При паунд/долар наблюдаваме сериозна корекция на горе породена от фундаментални фактори. Другата седмица в четвъртък предстои да видим в 11:30 часа от Великобритания инвеститорите ще насочат вниманието си към продажбите на дребно, като ако се оправдаят прогнозите за спад до 0,4 % спрямо 0,7 % най- вероятно ще видим понижение на паунда. Всичко казано до тук се потвърждава и от самата чиста графика чрез прайс екшън сигнал , именно Пин бар , който се появи на точното място. Цената достигна до зона, от която очевидно се отблъсква на долу. Също така дългосрочният тренд е низходящ , което дава потвърждение и надежноста на сигнала. Ще наблюдаваме валутната двойка другата седмица и ще видим какво ще стане. 

  
                         Price action анализ на валутната двойка NZD/JPY 

    При тази валутна двойка също се забелязва мечи пин бар на уникалният таймфейм за price action търговия , също така цената е достигнала зоната на краткосрочна съпротива и връщайки се от там е оформила пин бар. Вълновите движения (суинг и пуулбек ) ни пречат за определяне на точен и ясен тренд , но очевидно леко по леко наблюдаваме възстановяване на тренда(по-високи минимуми и по-високи максимуми).Също така и ЕМА-единственият индикатор , който ползваме понякога не ни помогна , защото при консолидация няма ясен тренд.  Възможно е в дългосрочен аспект цената да достигне до дългосрочната съпротива , но за краткосрочен период могат да се реализират стотина пипове с къси позиции.

                          


    Успех ви желая колеги , знаете анализите не са препоръка за продажба или покупка на финансови инструменти. Блогът е с цел максимално съсредоточаване на работата си , популяризиране на price action стратегията заедно с моят учител Николай Колев и да си помагаме взаимно в тази трудно и вълнуващо начинание. 

3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. https://charts.mql5.com/7/588/gbpusd-d1-activtrades-plc-temp-file-screenshot-23044-png.png
    Още в петък даде сигнал за мечо движение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да , сега би трябвало да тества средата на пин бара 50 % и продължение надолу ;)

      Изтриване

Price Action анализ на основната валутна двойка на W1

                                                         EUR/USD W1      Здравейте уважаеми колеги! Мина доста време от последният м...